OM Företaget

Funktionskraft ägs och drivs av Patrik och Sara Gamborn. Bakgrunden till företaget lades i juli 2019 då jag (Patrik) startade en förändringsresa som ledde till oerhört många positiva hälsoförbättringar. Jag har nu coachat över 200 personer till bättre hälsa och välbefinnande. Jag vet att många skulle kunna må så mycket bättre med rimliga insatser och på relativt kort tid dessutom och vill nu sprida budskapet till en bredare publik. 


Den stora utmaningen med all förändring och då inte minst livsstilsförändringar är att bibehålla det nya beteendet över tid. Jag upplever att alltför många "program och dieter" mest fokuserar på snabba resultat men dessvärre halkar många tillbaka igen då det nya beteendet inte satt sig ordentligt. Detta kan givetvis bero på många faktorer men jag tror att det främst har att göra med att det blir för svårt att hålla sig till vilket kan bero på att det bygger på för avancerad träning som skall underhållas och att det bygger på en kost eller diet som många upplever innebär för stora uppoffringar - man tycker helt enkelt inte att det är värt att hålla sig kvar vid sin nya livsstil. 

Funktionskraft fokuserar på förändring som är hållbar över tid och att träna upp styrka som gör att du fungerar och mår bättre i vardagen - inte bara idag utan under resten av ditt liv. Kroppen är gjord för rörelse och genom att underhålla den med rörelse i vardagen kommer den att stötta dig genom livet istället för att motverka och hindra dig. Vi vill att du blir "bästa kompis med din kropp" då du ju faktiskt umgås med den mer än med någon annan och att du älskar din kropp oavsett hur den ser ut. Vi menar också att den mat du äter behöver vara näringstät och biotillgänglig men att den också behöver smaka bra - vi tror inte på dieter av olika slag utan istället att du äter så varierat som möjligt och att du genom faktabaserad kunskap väljer att ge din kropp den bästa tänkbara maten - och vi lovar dig att det finns otroligt mycket god mat att välja mellan. För vissa innebär detta att du kanske väljer att ha "några extra kilon" på kroppen för att du värderar högt att äta en viss mat. Men det innebär också att du har kunskap som gör att du enkelt kan plocka bort dessa kilon ifall och när du vill. 

På bilderna nedan visar jag mina "före och efter bilder" när jag startade i juli 2019 och mitt resultat efter tre månader.  Drar du i "reglaget" kan du se hur jag "transformerade" mig från "trött och fet 55-åring" till en pigg och stark 56-åring. Vill du läsa lite mer ingående om min resa kan du läsa under Historia

Välkommen till Funktionskraft!